Nyt spil skal gøre børn til bedre biblioteksbrugere

Bogduhr og Halsuhr er hovedpersonerne i et nyt spil, der gennem leg skal lære børnene at søge i bibliotekets materialer.

Tvillingebrødrene Bogduhr og Halsuhr er blevet uvenner, efter at Halsuhr sprang noget af Det Magiske Bibliotek i luften, og nu er det op til børnene i Kolding Kommune at rette op på tingene i Det magiske Bibliotek igen.

Historien er selvfølgelig ikke virkelighed, men scenariet i et nyt computerspil, som skal lære børn, hvordan man søger i bibliotekets materialer. Historien er skrevet af Jim Højberg, der normalt skriver børnebøger, men som nu har været med til at skrive historien til BibGame.

-Det har været virkelig sjovt at være med til det her, siger Jim Højberg til TV SYD.

quote

Det ser rigtig spændende ud

Kirsten Fisker, medlem af projektgruppen bag spillet

Spillet får en varm modtagelse

Idéen med spillet er, at man gennemfører der ved at bruge de samme søgeværktøjer, som på biblioteket. På den måde vil børnene lære at søge i bibliotekets materialer gennem spillet.

Bibliotekerne fra Kolding og Aabenraa Kommune har i dag præsenteret spillet til en temadag i Kolding Kommune i dag. Modtagelsen af spillet indtil videre været positiv.

 

 

- Det ser rigtig spændende ud, vi har testet det på nogle børn, og de har været rigtige begejstrede, Kirsten Fisker, medlem af projektgruppen bag spillet.

Spillet er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen og udviklet af firmaet GameCraft fra Aarhus.