Nyt tilbud til de dygtigste børnefodboldhold

Golden League: Et nyt turneringstilbud tilbud for de allerdygtigste fodbolddrenge mellem 9 - 12 år. Det er DBU Jylland og DBU Fyn som står bag.

Meningen med Golden League for de mindste fodboldspillere er i følge DBU, at der sker en bedre sportslig matchning for de dygtigste jyske og fynske drengespillere i årgangene U10, U11 og U12.

 

I denne weekend mødes så omkring 1100 drenge i aldersgruppen for at dyste i Golden Leauge i Bredballe ved Vejle

Lørdag spilles der indledende puljespil og søndag spilles de afsluttende finalekampe.

I følge arrangørerne er den vigtigste tanke med weekendens stævne, at børnene mødes og trænerne kan netværke, og holder en slags tredje halvleg lørdag aften.

-Hele konceptet omkring Golden Leauge for børn er, at alle trænere er der for at udvikle hinandens spillere, fortæller en af arrangørerne Lars Nielsen fra Gauerslund.

Et tilbud til de bedste

Golden League tilbydes som et forsøg som øverste niveau i årgangene U10-U12 Drenge i sæsonen 2016/17.

Der spilles ikke om mesterskaber, medaljer eller pokaler, men formålet med Golden League er helt grundlæggende at optimere kampmatchningen og sikre et bedre tilbud for spillerne på det øverste niveau i de ældste børneårgange.

Der er plads til 32 hold per årgang. Holdene udvælges af DBU Jylland og DBU Fyn, hvis der er for mange ansøgere.

Puljeinddeling og ombrydning

Golden League indledes med et matchstævne i august, hvor de tilmeldte hold i hver årgang spiller et almindeligt stævne med puljespil og slutspil.

På baggrund af resultaterne inddeles holdene i 4 niveauer: Bronze, Sølv, Guld og Platin.