TV der bevæger dig

Oprykning afgør fremtid: Blodrødt regnskab i Vejle Boldklub

Foto: ARKIV

Vejle Boldklub Foto: ARKIV

Der er ikke meget at juble over i Vejle Boldklub.

1 af 3

Vejle Boldklub kom ud af 2015 med et tocifret millionunderskud.

Det er ikke kun på fodboldbanen, det lige nu er hårde tider i Vejle Boldklub. Indenfor kridtstregerne er de røde fra Vejle lige nu fire point efter Silkeborg IF i kampen om oprykning til Superligaen, mens Vejle Boldklub udenfor grønsværen for andet år i træk kommer ud med et underskud på mere end 10 millioner kroner.

I alt 11 millioner kroner i underskud er resultatet i Vejle Boldklub for sidste år. Dermed gik Vejle Boldklub ind i 2016 med en negativ egenkapital på 6,7 millioner kroner.

Det fremgår af den årsberetning, som Vejle Boldklub offentliggjorde tirsdag formiddag. Og ifølge ledelsesbetretningen er resultatet ikke tilfredsstillende.

- Årets resultat udgør et underskud på 11 mio. kr. Et resultat som ikke er tilfredsstillende, skriver ledelsen i årsberetningen.

Tilbage i 2014 kæmpede Vejle for overlevelse og var få timer fra at gå konkurs, men klubben blev reddet med 18 millioner fra investorer.

Brug for flere penge

Forventningen til resultatet i 2016 er et underskud på omkring tre millioner kroner, hvis det ikke lykkes Vejle at rykke i Superligaen, mens ledelsen ved oprykning forventer et positivt resultat.

I noterne til årsregnskabet skriver Vejle Boldklub, at der er brug for en pengeindsprøjtning, hvis klubben ikke rykker op:

- Budgettet som forudsætter, at VB fortsætter i 1. division, viser et finansieringsbehov, som forventes dækket ved kapitaltilførsel. I fald der realiseres negative afvigelser til budgetterne, som medfører en forøgelse af finansieringsbehovet, skal dette dækkes af selskabets aktionærer, eller via andre likviditetsforbedrende initiativer.

Ledelsen mener, den ”nødvendige finansiering er til stede”, hvis klubben misser oprykningen, men ” at der er væsentlig usikkerhed, som kan rejse betydelig tvivl om selskabets fortsatte drift”.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden