Nytårs-hærværk koster Tønder Kommune dyrt

Offentlige toilethuse, affaldsstativer i og omkring Tønder samt et mindre hus tilhørende Tønder Handelsstandsforening blev udsat for omfattende hærværk med fyrværkeri i forbindelse med årsskiftet. Omkostninger for hærværket beløber sig til et sted mellem 60.000 og 70.000 kroner.

Hærværket gik ud over 19 affaldsstaver, der alle skal udskiftes som følge af eksplosioner. Ligeledes led også to toilethuse på rastepladser ved henholdsvis Tved og Løgumkloster samt et mindre hus tilhørende Tønder Handelsstadsforening omfattende skader efter hærværk med fyrværkeri.

- Det er da en kedelig situation, men det er den virkelighed, vi må forholde os til. Nu har vi fokus på at udbedre skaderne til mindst mulig gene for borgerne, siger Christian Kjær-Andersen, fagkoordinator ved Teknik og Miljø i Tønder Kommune i en pressemeddelelse.

De to toilethuse er allerede blevet repareret af Tønder Kommune, mens de 19 affaldsstaver i den kommende tid vil blive erstattet af affaldsstativer af træ som en midlertidig løsning.

I forbindelse med hærværket mod toilethuset ved Tved har lokalpolitiet pågrebet en gerningsmand, som Tønder Kommune har fremsat erstatningskrav mod.