Nytårsforsæt kan begynde med en Hjertemarch

Hjerterne pumpede derud af i Kolding idag, hvor Hjerteforeningen afholdt nytårsmarch. Årets første travetur lægger vejen til en ny livsstil i 2016.

Mange mennesker begynder nytåret, med løftet om en sundere livsstil og mere motion.

Allerede i dag kunne man råde bod på den dårlige samvittighed, og komme ud og tave en tur her på åretes første dag.

Hjerteforeningen arrangerer hvert år den 1. januar en travetur, hvor folk med hang til at begynde 2016 lidt sundere sammen kan trave en god tur, og dermed hjælpe helbredet på rette vej.

I Kolding trodsede 70 mennesker nytårsdvaskheden og gik en tur på 5 km i Marienlundskoven. En af dem var pensionist Hans Kristian Zachariassen. Han fik opereret en hjerteklap for tre år siden, og er meget opmærksom på at få bevæet sig dagligt.

-Det at motionere og holde pulsen oppe og kroppen i gang, det betyder meget for mit hjerte og velbefindende at komme ud og gå. Jeg føler min krop arbejder på mig, og jeg arbejder for den ved at spise fornuftigt og motionere. Så det er et samarbejde, jeg synes, vi har, kroppen og jeg, fortæller Hans Kristian Zachariassen til TV SYD.

Hans Kristian Zachariassen deltager i mange af Hjerteforeningens aktiviteter - de sidste fem år også i Nytårsmarchen.

 

 

Ca. hver femte voksne dansker bevæger sig for lidt. Og for lidt motion skader i længden helbredet og fører til både overvægt, forhøjet blodtryk, hjerte- og kredsløbssygdomme, åreforkalkning, forhøjet kolesterol og type 2 diabetes.

For at komme igang med motionen opfordrer Lilian Simonsen, formand for Hjerteforeningen i Kolding til at samle sig og gå en tur flere sammen.

-Det er en god idé, hvis man siger: nu skal vi ud og gå en tur hver fredag eller lørdag. Vi håber, at folk de kommer ud og går og får et sundt liv. Det er godt for dem.