Obbekjær Vinduer mangler folk: Det går ud over servicen

750 stillinger er lige nu ubesat i den syd- og sønderjyske bygge- og anlægsbranche. Thomas Jørgensen er en af dem, der ikke kan få stillinger besat i sit firma.

Ledige personer, som er klar til at tage arbejde på Obbekjær Vinduer, hænger ikke i vinduesåbningen. Thomas Jørgensen, der er indehaver af vinduesfabrikanten, mangler folk.

- Vi har 30 mand i produktionen, men vi ville gerne have tre mand mere, siger Thomas Jørgensen til TV SYD.

Der er nemlig knald på byggebranchen, og for Thomas Jørgensen har pilen peget opad længe. Obbekær Vinduer producerer nye vinduer til renovering af gamle bygninger. Hovedparten i hovedstadsområdet. Men nu begynder det at knibe med at kunne følge med. 

- Konsekvensen er, at min leveringstid bliver længere og længere. Det er jo ikke godt, for jeg skulle jo gerne kunne servicere kunderne, siger Thomas Jørgensen.

quote

Konsekvensen er, at min leveringstid bliver længere og længere.

Thomas Jørgensen, indehaver af Obbekjær Vinduer

Det er bare ikke nemt at få nok kvalificerede folk til at søge jobbene. Hver sjette virksomhed i bygge- og anlægsbranchen har søgt folk uden at kunne få stillingerne besat. Derfor har Thomas Jørgensen taget et lidt usædvanligt middel i brug. Han har sat et jobopslag i vejkanten.

- Vi har ansat cirka fem medarbejdere på den konto. Så jeg må sige, at det virker, fortæller han.

Men Thomas Jørgensen vil altså gerne have flere ind i produktionen, så indtil det sker, må skiltet gøre sit arbejde.

- Folk kommer og banker på. Så tager vi dem ind og prøver det af. Hvis det virker, er der jo ingen grund til at stoppe det, siger han.