TV der bevæger dig

Odderen stjæler dine guldfisk

02:12

Fra videoen med odderen i havedammen.

1 af 2

Det fredede rovdyr har fundet en nem løsning på at finde og fange sin mad: Din havedam fuld af guldfisk.

Den 13-årige Ditte Kubel Jensen fra Hjerting ved Esbjerg har videofilmet synderen i fuld gang med at fange de sidste fisk i familiens havedam. Se videoen ved at klikke på linket.

Familien Kubel havde ellers haft 70 guldfisk og dyre koi-karper. Men de er efterhånden forsvundet. Sporløst.

Mistanken var rettet mod mink, der var stukket af fra en minkfarm i nærheden. Og familien har da også tidligere set og fanget mink i deres have. Men til familiens store undren viste det sig, at det var en odder, der havde fundet sig et godt spisekammer her.

- Men ingen troede på det, når vi fortalte folk om det. De sagde at det måtte være en mink, siger den 13-årige Ditte Kubel Jensen.

Så lørdag aften da der pludselig blev puslet ude ved havedammen, greb hun en lommelygte og sin mobiltelefon og fik foreviget den grådige synder. I færd med at fange de sidste to guldfisk i bassinet. Og det var altså en odder.

- Det gik voldsomt for sig. Den væltede nogle af stenene og den fik lavet nogle gode bølger i dammen, fortæller Gitte Kubel Jensen.

Kubel-familien har endnu ikke taget en beslutning om de vil hegne havedammen ind, lade spisekammeret stå åbent eller opgive at have havefisk fremover.

Video med oddert

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden