Ø-boere afslog helikopterhjælp

De tre beboere på Store Okseø i Flensborg Fjord afslog selv at modtage gratis helikopterhjælp til at flyve foder til deres dyr.

- Jeg blev chokeret, da jeg så TV SYD søndag aften, siger politiinspektør Svend Erik Larsen, Syd- og Sønderjyllands Politi. Jeg kunne ikke genkende historien, fordi myndighederne allerede fredag havde tilbudt at flyve foder til dyrene med en af de store helikoptere.

Helikopterhjælp kvit og frit

De to øer i Flensborg Fjord som ligger i tyk is.
De to øer i Flensborg Fjord som ligger i tyk is.

Politiet blev opmærksom på situationen allerede torsdag.

- Vi arbejdede hele fredag på en løsning - og Flyvertaktisk Kommando i Karup stillede en helikopter til rådighed kvit og frit.

Lørdag skulle Flyvertaktisk Kommando aftale nærmere, hvad de skulle hente og hvor det skulle hentes. Men beboerne afslog at modtage hjælpen. De ville hente foder ved at gå over isen. Flyvningen var planlagt til mandag morgen.

Træningstur

- Derfor chokerede det mig også, at TV SYDs indslag var optaget søndag. Altså efter, at ø-boerne har afslået hjælp, siger Svend Erik Larsen.

- Kan beboerne have troet, at de skulle betale for helikopterhjælpen?

- Nej, det er jeg sikker på, at de var klar over, at det ikke skulle koste noget, svarer politiinspektøren. Flyvevåbenet ville bruge flyvningen som en træningstur.

Ønsker stadig ikke hjælp

De tre beboere fik tilbudt helikopter-assistance, men afslog.
De tre beboere fik tilbudt helikopter-assistance, men afslog.

Politiet har i dag været i kontakt med beboerne på Store Okseø for at sikre, om de mangler noget. Men også i dag har beboerne afslået hjælp fra myndigheder.