TV der bevæger dig

Øer efterlyser flygtninge

00:41

Endelave efterlyser flygtninge for at hæve indbyggertallet. Video: Louise Bendix Poulsen, TV SYD.

På Endelave ud for Horsens vil de gerne være flere beboere. Derfor efterspørger øen nu, at der flytter flygtninge til.

Endelave vil gerne have tilvækst i befolkningen. Øen er én blandt flere i TV SYDs sendeområde, der ser flygtninge som løsningen.

Vi får nogle flere børn i skolen og lidt mere liv. Det går begge veje. Det er hjælp til selvhjælp. Men vi tror også, at det vil være et godt sted at blive indsluset.

Øen ud for Horsens lokker med, at der både er boliger og job at få, og der er plads i den lokale skole. Med kun otte elever mangler børnene nogle klassekammerater.

- Vi kan tilbyde et rart sted at bo. Det er et fredeligt sted at være, deres børn ville kunne komme i en rigtig god skole og vi kan også tilbyde arbejde af den ene eller anden art, siger formand for Endelave Beboerforening, Jens Laurits Olsen, til TV SYD.

Indbyggertallet ligger stadig på de 165, som det har gjort længe. Derfor ønsker øboerne, at flygtninge flytter til.

- Vi får nogle flere børn i skolen og lidt mere liv. Det går begge veje. Det er hjælp til selvhjælp. Men vi tror også, at det vil være et godt sted at blive indsluset, uddyber Jens Laurits Olsen.

På skolen byder man også flygtninge velkommen.

- Vi har en skole med et meget lille elevtal. Vi har masser af ressourcer, vi har it og gode faciliteter, men vi mangler elever, forklarer afdelingsleder på Endelave Skole, Bente Skovgaard, til TV SYD.

Men det er svært for den lille ø. For Horsens Kommune vil, primært af praktiske årsager, ikke sende flygtninge til Endelave.

Derfor håber beboerformanden, at kommunen snart sætter et par familier på færgen.

- Jeg håber, at Horsens Kommune kommer lidt på banen igen og kommer med et udspil. Vi er hvert fald klar til at tage imod, slutter Jens Laurits Olsen

Det er ikke kun Endelave, der har udfordringer med at tiltrække flygtninge. Også på Mandø efterspørger man flygtningefamilier.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden