TV der bevæger dig

Øget grænsekontrol: Helt tovligt

01:56

1 af 2

Øget grænsekontrol er skadeligt for erhvervet på begge sider af grænsen, mener Sydslesvigsk Vælgerforening, der er det danske mindretals syd for grænsens parti.

Mere end hver femte dansker stemte torsdag på Dansk Folkeparti, og partiet blev dermed en af valgets helt store vindere.

Men en af partiets mærkesager vækker særligt bekymring hos det danske mindretal syd for grænsen.

- For os som mindretal har det været magtpåliggende at få styrket samarbejdet over grænsen, og der har forudsætningen været, at grænsen ikke skal være en skillelinje, men et bindeled.

Sådan siger Flemming Meyer, der formand for partiet Sydslesvigsk Vælgerforening, SSV, der repræsenterer det danske mindretal i Slesvig-Holsten.

Ønsket om en stærkere grænsekontrol har længe været en af Dansk Folkepartis helt store mærkesager. Men hos det danske mindretal er man bekymret for, hvad det vil betyde for muligheden for erhvervsmæssig vækst i området.

- Dengang, grænsen havde en skillende karakter, blev begge sider af grænsen til yderområder, og det gik ud over den erhvervsmæssige vækst, siger han.

- For mig at se det ren symbolpolitik, der slet ikke er behov for, og jeg synes, at det, der sker her, er fuldstændig tovligt.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden