TV der bevæger dig

Øko-søer blev set an

00:55

Søerne og smågrisene var ligeglade med alle de nysgerrige blikke fra de næsten 500 besøgende. Foto: Michael Nielsen, TV SYD

1 af 2

Folk kunne i dag søndag tage på Sofari på økologiske gårde i Holsted og Hovborg. Arrangementet skal give folk lyst til at købe mere økologisk svinekød. På trods af merprisen.

Nikolaj Pedersen i Hovborg havde åbnet sine døre til sine svin.

- Jeg har økologiske grise nu, men jeg har altid haft frilandsgrise. Jeg kunne ikke se mig selv gå i en konventionel svinestald fra 8-16 hver dag af helbredsmæssige årsager, siger han.

- Jeg synes, økologien er spændende, fordi man kan arbejde med miljøet i stedet for imod det. En af økologiens forcer er, at der er mange forskellige steder, man kan sætte ind for at gøre en forskel. Vi er ofte med i forskningsprojekter, der kan forbedre forholdene for grisene og for økologien. Grisene skal have det ligeså godt som mig.

Nikolaj Pedersen er vant til at have mange besøgende på sin gård, Stenager Gris. Og medarbejdere er åbenbart ikke svært at få.

- Vi får tit besøg af unge mennesker, der gerne vil arbejde med økologiske grise. Ofte er det slet ikke nødvendigt at slå en stilling op ? de kommer af sig selv, siger han.

00:27 Luk video

Nicolaj Pedersen: - Jeg håber folk har fået mere at vide om, hvorfor de betaler mere for økologisk svinekød.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden