Elektrisk træ startede brand i Økolariet

Fredag aften udbrød der brand i turistattraktionen Økolariet i Vejle.

Fredag aften udbrød der brand i Økolariet i Vejle. Det skriver Vejle Amts Folkeblad.

Vagtchef ved Sydøstjyllands Politi Jesper Brian Jensen bekræfter overfor TV SYD, at de fik en alarm fredag aften kl. 18.47 og var på stedet få minutter senere. 

Branden opstod i en af Økolariets udstillinger. Nærmere bestemt i en elektrisk installation, der forestiller et træ. 

- Der er ikke tale om en egentlig brand med store flammer, fortæller Jesper Brian Jensen, - men om en kortslutning i de elektriske installationer. Kortslutningen smeltede en del plastik i installationen, og der var kraftig røgudvikling.

Røgudviklingen har givet sod- og røgskader i Økolariets trappetårn, hvor det elektriske træ var udstillet. 

Indsatsleder hos Trekantbrand Bo Gøgsig fortæller til TV SYD, at en medarbejder opdagede branden kort før kl. 19.00 og alarmerede politi og brandvæsen.

- Hvis ikke han havde handlet hurtigt og korrekt, så kunne det have udviklet sig til en meget voldsom brand, siger Bo Gøgsig til TV SYD. Han roser personalet for at håndtere situationen korrekt ved blandt andet at lukke døre på stedet, alarmere brandvæsenet hurtigt, og stå klar med informationer om lokalerne til brandfolkene på stedet. 

quote

Det kunne have udviklet sig til en meget voldsom brand.

Bo Gøgsig, indsatsleder, Trekantbrand

- Branden blev begrænset til et enkelt lokale, hvor der opstod kraftig røg og høje temperaturer, fortæller Bo Gøgsig. Lokalet ligger på første sal i Økolariets trappetårn og vender ud mod Dæmningen.

Brandvæsenet fik hurtigt selve branden under kontrol, og en stor del af aftenens opgave bestod i at begrænse røgskaderne. 

- Det gjorde vi ved simpelthen at pumpe ekstra luft ind i de tilstødende bygninger og skabe overtryk, så røgen ikke kunne trænge ind, forklarer Bo Gøgsig. På den måde lykkedes det blandt andet brandfolkene at redde kommunens tekniske forvaltning fra røgskader. Forvaltningen har base i en bygning der støder op til Økolariet.

Bo Gøgsig vurderer, at røgskaderne på Økolariets udstillingslokaler er omfattende. 

Brandfolkene forlod stedet k. 21.09 fredag aften.

Skadeservice er nu på stedet for at vurdere omfanget af røgskaderne i bygningen.