Økologisk flæskesteg hitter som aldrig før

Efterspørgslen på økologiske svin er så populært, så landmændene har svært ved at følge med.

Julen er grisens højtid, og flæskesteg er en selvfølge på mange juleborde. I år med den tilføjelse, at flæsestegen skal være økologisk.

Op til højtiderne kan man godt forkæle sig selv lidt

Slagtermester Kasper Duelund fra Kvickly i Vejle fortæller til TV SYD, at der er kommet større fokus på dyrevelfærd. Samtidig er der også en anden forklaring:

- Op til højtiderne kan man godt forkæle sig selv lidt. Derfor må det, man serverer for sig selv og familien, godt være i orden, siger Kasper Duelund.

Hos økologisk landmand Lars Qvist fra Viuf kan man nikke genkendende til det økologiske boom.

- Vi har rigtig mange, som egentlig ikke spiser økologisk kød, fordi de synes, det er for dyrt. Men op til jul vil de alligevel gerne have en økologisk flæskesteg, fortæller Lars Qvist til TV SYD.

Læs mere om den stigende interesse for økologi på tvsyd.dk i morgen.