I vinter hærgede en fugleinfluenza i Danmark. I mere end et halvt år skulle høns og kyllinger blive bag lukkede stalddøre, og folk måtte ikke nærme sig gårdene. Dansk hønseri var i karantæne. Det gjaldt også forgængerne til kyllingerne hos Kongeå Kylling. De bor på en økologisk gård.
Søndag åbnede hønsegården igen for alle og enhver.
- Det er fantastisk at kunne vise dyrene frem, så kan alle se, hvor godt de har det, og hvordan de går og finder deres eget foder, siger Kim Skov Jensen, som ejer Kongeå Kylling i Vejen.
Kyllingerne hos Kongeå Kylling går i en hønsegård på en hektar, og ifølge Kim Skov Jensen kommer folk langvejs fra for at finde den rigtige kylling til middagsbordet.
- Når folk køber en kylling her, vil de gerne have historien med. Det kunne vi ikke tilbyde, da vi måtte lukke dørene i vinter, siger gårdejeren.
Der var også godt besøgt på søndagens genåbning.
- Det er da rart, at når jeg kommer hjem til køkkenbordet, så kan jeg fortælle familien, at jeg har hilst på kyllingen lige inden, den fik hugget hovedet af. Jeg synes, det er dejligt at vide, hvor råvarerne kommer fra, siger Thomas Walbom fra Vejen, som søndag lagde vejen forbi Kongeå Kylling.
Kongeå Kylling har lige nu 2000 kyllinger i hønsegården. De skal slagtes om tre uger, når de er 80 dage gamle og vejer tre kilo.