Øllet flyder i Esbjerg

I anledning af Øllets Dag er de esbjergensiske ølentusiaster på gaden i Esbjerg, hvor der er smagsprøver til de lokale borgere.

Hvad er det nu der sker den første lørdag i september? Det vil enhver rigtig ølentusiast kunne svare på. Det er nemlig øllets dag, hvor man sætter fokus på øl og ølkultur i hele landet. Esbjerg er her ingen undtagelse. De lokale ølentusiaster har nemlig fundet de gyldne dråber frem - og så deler de endda ud af dem.

- De danske ølentusiaster blev stiftet i september 1998, og så blev man enige om, at man skulle fejre det hvert år på den første lørdag i september, fortæller Jakob Sørensen, der er lokalformand for ølentusiasterne i Esbjerg.

Derfor blev den helt store salgstale også fundet frem i ølteltet.

- Øllet kan jo bidrage med en masse forskellige ting til blandt andet madlavning, og der findes mange forskellige øltyper, så der er et bredt udvalg, og der er rigtig mange forskellige smagsvarianter, siger Jakob Sørensen.

I Esbjerg er der i dag mulighed for at smage på mange forskellige slags øl - heriblandt nogle lokale fra Vadehavsbryggeriet.

Du kan her se Jakob Sørensen fortælle om blandt andet øllets dag (Varighed: 00:50 min.).