Ølstrejke tynder ud i kølediskene

De ansatte på Carlsberg i Fredericia fortsætter deres strejke. I Østdanmark tynder det ud i leverancerne - og sjællænderne kan rammes, hvis strejken fortsætter.

Der er fortsat strejke på Carlsberg i Fredericia. De omkring 500 strejkende i lager og produktion har forlænget arbejdsnedlæggelsen frem til tirsdag morgen, oplyser fællestillidsmand Hans Jensen.
 
At de lokale lønforhandlinger er strandet kan efterhånden mærkes i den anden ende - butikkerne på Fyn og i Jylland begynder at mangle øl og sodavand i køledisken.
 
- Øst for Storebælt begynder det at tynde ud. Og fortsætter strejken ret meget længere, vil man også begynde at kunne mærke det på Sjælland, hvor lagrene er ved at løbe tørre, siger Jens Bekke.

Nyt møde tirsdag

De ansatte mødes tirsdag morgen til et nyt stormøde. Men inden de genoptager arbejdet, vil ledelsen i Carlsberg ikke forhandle med dem.
 
Strejken begyndte i sidste uge. De ansatte gik i arbejde igen, men efter to døgn i arbejdstøjet gik de ansatte igen hjem fredag i protest mod ledelsens udspil med et rundt nul i de lokale lønforhandlinger.