TV der bevæger dig

Ønsker loft over antallet af tosprogede elever

02:59

Flertallet af elever i de kommende børnehaveklasser er tosprogede. (Arkivfoto).

1 af 2

Tosprogede folkeskoleelever skal fordeles på flere skoler, mener skolebestyrelsen på Nørremarksskolen i Vejle.

Syv ud af 10 elever i de kommende børnehaveklasser på Nørremarksskolen er tosprogede.

- Vi mener, at sammensætningen af elevgrupperne skal afspejle sammensætningen af befolkningen i samfundet omkring skolen, men vi oplever, at udviklingen går i den modsatte retning, fordi forældre til børn med en udelukkende dansk baggrund sender deres børn til privatskoler eller andre folkeskoler, siger formand for skolebestyrelsen Anne Munksgaard.

Hun mener, at det kan være vanskeligt at fastholde et højt fagligt niveau i undervisningen for både børn med en dansk baggrund og tosprogede, når flertallet af eleverne ikke har en dansk baggrund.

Opbakning fra minister

Skolebestyrelsen har foreslået, at der lægges et loft over antallet af tosprogede elever på 40 procent. Det vil kræve, at det frie skolevalg delvist sættes ud af kraft, så de tosprogede elever kan fordeles på flere skoler.

Andre kommuner som Århus, Odense og Kolding har valgt at lukke skoler med et flertal af tosprogede og fordele dem på andre skoler.

- Men vi ønsker ikke at lukke Nørremarksskolen, der er en velfungerende skole, fastslår Anne Munksgaard.

Skolebestyrelsen har fået opbakning fra undervisningsminister Christine Antorini (S) til at lægge loft over antallet af tosprogede på skolen.

Bestyrelsen skal nu drøfte sagen med kommunen.

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu