Ønsker mistillidsvotum efter fodbold-fusion

Generalforsamlingen i Vejle Boldklub Holding den 31. marts skal tage stilling til et forslag om et mistillidsvotum til bestyrelsen efter fusionen med Kolding.

Det er en af de små aktionærer, som har stillet forslag om et mistillidsvotum for at markere kritik af den fusion, som Vejle Boldklub har lavet med Kolding FC. Fra sommerferien spiller de to klubber under navnet Vejle Boldklub Kolding, mens Kolding IF fortsætter i Danmarksserien.

Har ikke en chance

Forslaget har dog ingen mulighed for at blive vedtaget. På generalforsamlingen giver hver aktie én stemme. Og aktierne i Vejle Boldklub er på én krone - og den samlede aktiebeholdning er på over 38 mio. kroner - og små-aktionærerne ejer kun en brøkdel af beholdningen.

Beskytter investering

Det er stor-aktionærerne, som står bag fusionen for at fremme deres investering. De små-aktionærer har derimod typisk købt deres aktier for at støtte klubben i Nørreskoven. Og den bliver smadret ved fusionen.

Fusionen, som i forrige uge blev godkendt af DBU, er også blevet kraftigt kritiseret af Crazy Reds, VBs fanklub. Fanklubben arrangerede i efteråret en demonstration i Vejle, hvor 150 deltog.