Ønsker tysker verber i 6. klasse

Harte Skole i Kolding går mod strømmen. Skolen vil gerne tilbyde eleverne tysk allerede i 6. klasse.

Kun omkring 50 folkeskoler på landsplan tilbyder tysk allerede i 6. klasse. Loven foreskriver, at tysk skal tilbydes fra 7. klasse.

- I en globaliseret verden er der behov for at kommunikerer internationalt, og vi mener, at det er vigtigt at styrke sprogundervisningen, siger Louise Mogensen, skoleleder på Harte Skole til P4 Trekanten.

- Vi har talt med eleverne, og vi har også haft valgfagssedler ude ved eleverne, og vi kan se, at der er stor tilslutning til at vælge tysk på 6. klassetrin, siger Louise Mogensen.

Tilbagegang

Selv i Sønderjyland, hvor tysk i mange år var meget populært - p.g.a. tysk tv - har faget mærket kraftige tilbagegang. Og i dag, hvor tysk tv ikke appellerer til de unge, er det blevet et hadefag for en del.

- Hvis man tager i betragtning, at Tyskland er Danmarks største handelspartner, og at dansk industri råber på medarbejdere, der kan noget tysk, så må man sige, at det er forunderligt, at tysk ikke for længst er blevet gjort obligatorisk fra 5. eller 6. klasse, siger Flemming Nygaard fra Tysklærerforeningen for Grundskolen tl regionalradioen.

Skolen i Harte venter på, at deres ønske om tysk i 6.klasse skal behandles i byrådet på det næste møde i maj.