Østeuropæerne hviler sig i containere

Flere steder i vores sendeområde så hviler rejsearbejdere sig i containere i industriområder.

Og det har fået foreningen Rejsearbejderne med formand Hans Erik Meyer i spidsen til at klage. Blandt andet til Kolding Kommune, hvor foreningen har gjort opmærksom på, at chaufførerne blandt andet i Christiansfeld bor i stablede containere.

Kolding Kommune har afgjort, at det er tilladt at holde hvil på pladsen, men ikke at overnatte der. Hvorvidt de gør det, er der delte meninger omkring.

- Vi bruger kun containerne til hvil i arbejdstiden, siger Christian Sørensen, direktør i Svend E. Sørensen Spedition, til TV SYD.

Men foreningen rejsearbejderne mener noget andet. Nemlig at østeuropæerne overnatter der. Derfor har de i dag haft foretræde for folketingets miljøudvalg. Her har foreningen påpeget at containerne omkring i vores landsdel bliver brugt til beboelse.

Fra SF får de støtte i sagen. De vil have nedsat et hold til at overvåge at containere i erhvervsområder ikke bliver brugt til overnatning.

- Det er så mange af de her eksempler og nogen af de kommuner, hvor de udenlandske chauffører reelt set bo,r selvom deres chefer siger, at de hviler sig. Så er det så stor en opgave, at jeg ikke mener, at de enkelte kommuner kan gøre det. Og derfor skal vi have et rejsehold der kan se på det og tjekke op på, at reglerne bliver fulgt, siger Lisbeth Bech Poulsen, Miljøordfører fra SF til TV SYD.