Offer kendte gerningsmænd

Det 24-årige offer for et overfald i sit hjem i Sjølund ved Kolding natten til mandag kendte gerningsmændene.

Den 24-årige af hollandsk oprindelse bestyrer et par minkfarme, og han havde aftalt at møde en tidligere ansat og dennes ven i sit hjem i Sjølund klokken 22 søndag aften. De drak vin og sodavand og snakkede om arbejde og biler. Samtalerne foregik på engelsk.

Ud på natten blev de uenige, og den 24-årige blev overfaldet. Han fik hårde slag i ansigtet og mistede bevidstheden. Han var bundet på hænder og fødder, da han kom til sig selv igen.

Motivet til overfaldet kendes ikke endnu.

Gerningsmand efterlyst

Det lykkedes for ham at komme fri og løbe over til naboen for at ringe til politiet. Imens var de to forbrydere i gang med at gennemsøge hans hus.

Fra nabohuset så den 24-årige en motorcykel køre fra stedet med slukkede lygter.

Manden var mandag eftermiddag stadig indlagt på sygehus til observation for hjernerystelse.

Tidligt mandag morgen fik politiet anholdt den ene formodede gerningsmand. Det er en 26-årig mand af rumænsk afstamning. Han nægter at udtale sig til politiet. Klokken 13 blev han fremstillet i grundlovsforhør i Kolding sigtet for vold og groft og særlig farligt røveri. Han blev varetægtsfængslet i fire uger.

Politiet har efterlyst den anden formodede gerningsmand. Han kører formentlig i en grå Passat Sedan med engelske nummerplader mærket SJ 56 BZX.

Den efterlyste beskrives som mellem 26 og 27 år, 185 til 187 centimeter høj med kort sort hår og skægstubbe. Han var iklædt en blå vindjakke, cowboybukser og kondisko.

Oplysninger til politiet på 1-1-4.