TV der bevæger dig

Offshore-ansatte får skattefordele

Ansatte i offshore-industrien kan se frem til en mere favorabel skatteordning.

Med den nye erhvervsaftale, der blev indgået søndag aften, udvider man sømandsskatten til hele offshore-området - også i Esbjerg. Glædeligt, mener Landdistrikternes Fællesråd.

Det er ikke bare udsigten til at kunne sælge billigere varer i Danmark og dermed konkurrere med grænsehandlen, der glæder Landdistrikternes Fællesråd. Det gør aftalen om at give ansatte i offshore-industrien skattefordele også.

Læs også Øl, sodavand og nødder bliver billigere

Aftalen betyder nemlig, at ansatte på skibe i offshore-industrien skal omfattes af den såkaldte sømandsskatteordning.

- Jeg glæder mig over, at ansatte på offshore-skibe nu bliver ligestillet med andre søfolk. Det sikrer arbejdspladser og bosætning i landdistrikterne, hvor mange søfolk bor, siger formand for Landdistrikternes Fællesråd Steffen Damsgaard i en pressemeddelelse.

Ifølge Landdistrikternes Fællesråd sikrer ordningen en mere konkurrencedygtig dansk søfart, da rederierne kan aflønne søfolkene med en nettoløn, hvilket sænker omkostningerne.

Skatteordningen gælder i dag på de fleste danske handelsskibe, men omfatter ikke alle offshore-skibe. Det kan betyde et tab af arbejdspladser i landdistrikterne, da Danmarks nabolande har mere konkurrencedygtige skatteordninger. 

 

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden