Offshore-eventyr skal skabe arbejdspladser på Rømø

Offshore-virksomheden KLS Energy har lejet sig ind på Rømø Havn. Det skal give flere arbejdspladser og en øget aktivitet.

KLS Energy hedder den offshorevirksomhed, som onsdag skriver under på og præsenterer en 20 år lang kontrakt med Tønder Kommune. Aftalen går ud på, at KLS Energy lejer sig ind på den Stormkajen på Rømø og den nye oplagsplads lige nord for havnen. Dermed regner man med, at aktiviteterne på havnen i Rømø bliver forøget markant, ligesom man forventer, at aftalen skaber helt op til 2000 nye arbejdspladser over de næste 3 år. Derfor vækker den nye aftale naturligt nok glæde på Rådhuset i Tønder.

- Det er en rigtig god nyhed for Rømø Havn og for Tønder Kommune. Med KLS' indtog på havnen bliver der skabt ny aktivitet i hidtil uset omfang. Det giver øget omsætning og nye arbejdspladser, og det er lige, hvad vi har brug for i Tønder Kommune, siger borgmester Laurids Rudebeck i en pressemeddelelse.

KLS Energys direktør, Karsten Skovsted, siger følgende om virksomhedens etablering på Rømø Havn i pressmeddelelsen.

- Vi er meget tilfredse med, at det nu er lykkes at få en aftale i stand. Vi har allerede påbegyndt forberedelserne til igangsættelse af vores aktiviteter, og vi forventer, at kunne invitere de første kunder på Rømø Havn i løbet af ganske kort tid.

KLS Energy arbejder med servicering af offshore-branchen, herunder både skibe, borerigge og havvindmøller. Virksomheden er repræsenteret i Schweiz, Grækenland og Danmark.

Du kan her høre Laurids Rudebeck fortælle, hvorfor det er vigtigt, at der bliver investeret i Rømø (Varighed: 00:12 min.).