OL-debutant manglede rutinen

Anna Kasprzak er glad for overhovedet at have nået den individuelle OL-finale i dressur.

Til tonerne af et Phil Collins-medley red den 22-årige dressurrytter Anna Kasprzak på hesten Donnperignon torsdag eftermiddag den freestyle eller kür, som den også kaldes, der afgør den individuelle OL-konkurrence.

Dommernes karakter på 76,446 procent rækker ikke til en topplacering, men det ødelægger ikke ridetalentets glæde over sin og hestens præstation i deres første OL.

- Jeg lavede en dum fejl efter min sidste pirouette, hvor han faldt i trav, og hvor jeg var for længe om at få gang i den igen.

- Men jeg er glad for at have nået finalen og have gennemført den. Jeg er tilfreds, uanset hvor vi ender, siger sønderjyden.

Hendes ridt blev ikke nemmere af, at hun kun har redet Donnperignon i godt et halvt år, og at det kun er anden gang, de er i konkurrencen med deres eget program.

- Der er så mange ting, der skal passe sammen. Det kneb blandt andet lidt med at holde trit med musikken, men det må vi få rettet til.

- Nathalie (zu Sayn-Wittgenstein, red.) siger, at hun red sin gamle kür i fire år, før den sad der ned i mindste detalje. Der er jeg ikke endnu, siger Anna Kasprzak.

Prinsessen blev nummer 12

Med 79,089 procent i kür endte Nathalie zu Sayn-Wittgenstein lige uden for top-10, som var målet.

Det var blot anden gang, at prinsesse Nathalie zu Sayn-Wittgenstein og hesten Digby stillede op til konkurrencen med deres nye kürprogram.

Alligevel lykkedes det for ekvipagen at score 79,089 procent hos dommerne i den individuelle OL-konkurrence i dressur.

Det rakte til en samlet 12.-plads blandt de 18 ryttere, der var med i den afsluttende konkurrence. Det var lige uden for den top-10-placering, hun havde håbet på.

- Der var nogle dumme småfejl, men pyt med det. Havde jeg ikke haft fejlene, havde jeg været over 80 procent.

- Da jeg red den samme kür i Aachen for nogle uger siden, var jeg meget tæt på 80 procent, men da havde jeg altså lidt fejl hist og her, siger rytteren, der først for nogle måneder siden begyndte at ride sin nye kür-øvelse.

- Den sidder ikke helt i mig endnu, og det kan den heller ikke, for det tager lang tid. Jeg skal bare have den mere i min krop, og det skal Digby også. Det skal nok blive godt, siger prinsessen.

Dressurkonkurrencen blev vundet af Charlotte Dujardin fra Storbritannien på hesten Parzival med scoren 90,089 procent.

Lidt dansk kom der alligevel med på medaljeskamlen. Hesten Mistral Højris, som blev redet af briten Laura Bechtolsheimer og som vandt bronze, er opdrættet i Danmark.