Oldtidspark er i fare for lukning

Tønder Kommune skal punge op med to millioner kroner, hvis Hjemsted Oldtidspark ved Skærbæk skal overleve.

I årevis er det gået én vej med besøgstallet i Hjemsted Oldtidspark ved Skærbæk - nedad. Besøgstallet har ligget mellem 10.000 og 15.000 besøgende om året.

Men selvom besøgstallet i år ser ud til at ligge i den pæne ende, skal der altså ske noget drastisk for, at parken overlever.

Derfor har oldtidsparkens ledelse sendt en ny udviklingsplan til Tønder Kommune. Men den indebærer, at kommunen støtter med to mio. kr. hvert år.

- Der er plads til forbedringer på hele markedsførings- og brandingsiden. Og der er også plads til forbedringer af kvalitet og indhold i parken, siger Karsten Eskildsen, der er formidlingsleder i Hjemsted Oldtidspark, til TV SYD.

Torsdag skulle politikerne så tage stilling til den nye udviklingsplan. På økonomiudvalgets møde blev det besluttet, at udviklingsplanen skal indgå i de nuværende budgetforhandlinger. Det betyder med andre ord, at parkens fremtid ikke er sikret endnu.

- Oldtidsparken er et væsentligt tilbud til de turister, der besøger Tønder Kommune. Og turister, der kommer her, skal også have nogle ting at vælge imellem. Så det er jo en afvejning af, om man synes, at tilskuddet nogenlunde afspejler den værdi, det har for Tønder Kommune. Og det er det, vi skal debattere, siger Tønders borgmester, Henrik Frandsen (V), til TV SYD.