TV der bevæger dig

Olie-klumper drevet i land på Als

Arkivfoto.

Natten til onsdag er der drevet nogle olielignende klumper ind på kystområdet fra Drejet ved Kegnæs og strækningen op til Fynshav.

Brand & Redning og Vej & Park i Sønderborg Kommune undersøger kyststrækningerne på det øvrige Als for at se, om de olielignende klumper , som er mellem 1 og 5 centimeter i diameter også findes her.

Der er også fuld i gang i oprydningen af klumperne, som efterfølgende vil blive sendt ind til Danmarks Miljøundersøgelse, hvor man vil undersøge, nøjagtig hvad de indeholder.

- Vi formoder klumperne indeholder fedt eller olie, men det får vi først endeligt svar på, når Danmarks Miljøundersøgelse har fået undersøgt dem, fortæller beredskabschef Bjarne Neerman, og tilføjer at Brand & Redning har talt med Søværnets Operative Kommando (SOK), men her har man ikke noget bud på, hvorfra forureningen er kommet.

Hos Brand & Redning opfordrer man til, at hvis man færdes med hunde på de strande, hvor klumperne er skyllet i land, så bør hundene holdes i snor, da man endnu ikke har fået analyseret klumpernes indhold.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden