TV der bevæger dig

To områder er røget af ghettolisten

00:24

Hedelundgårdparken i Esbjerg er ikke længere på ghetto-listen.

Syrenparken i Esbjerg er en af de ghettoområder, som fortsat er på listen.

1 af 2

Hedelundgårdsparken i Esbjerg og området ved Søndermarksvej i Fredericia er ikke længere på den såkaldte ghettoliste.

Udlændinge-, integrations- og boligministeriet offentliggjorde klokken 10 tirsdag morgen den såkaldte ghettoliste.  Og forskellig fra listen sidste år, så er to områder i TV SYDs sendeområde røget af listen. Det drejer sig om Hedelundgårdparken i Esbjerg og området ved Søndermarksvej i Fredericia, som altså ikke længere kan betegnes som en ghetto.

Der er dog fortsat syv ghettoer i TV SYDs sendeområde. Det drejer sig om Præstebakken/Syrenparken og Stengårdsvej-kvarteret i Esbjerg, Korskærparken i Fredericia, Sundparken i Horsens, Finlandsparken i Vejle og Munkebo og Skovparken i Kolding.

På landsplan er der på listen pr. 1. december 2015 25 boligområder mod 31 områder på listen pr. 1. december 2014. Der er 3 nye områder på listen, mens 9 områder er udgået i forhold til den foregående liste.

Du kan se de syv boligområder, som fortsat er på den såkaldte ghettoliste herunder:

 

Ghettolisten:

Listen omfatter almene boligområder med mindst 1.000 beboere, der opfylder mindst 3 af de 5 følgende kriterier:
  1. Andelen af 18-64 årige uden tilknytning til arbejdsmarkedet eller uddannelse over-stiger 40 pct. (gennemsnit for de seneste 2 år).
  2. Andelen af indvandrere og efterkommere fra ikke-vestlige lande overstiger 50 pct.
  3. Antal dømte for overtrædelse af straffeloven, våbenloven eller lov om euforiseren-de stoffer overstiger 2,70 pct. af beboere på 18 år og derover (gennemsnit for de seneste 2 år).
  4. Andelen af beboere i alderen 30-59 år, der alene har en grunduddannelse (inkl. uoplyst uddannelse), overstiger 50 pct. af samtlige beboere i samme aldersgruppe.
  5. Den gennemsnitlige bruttoindkomst for skattepligtige i alderen 15-64 år i området eksklusive uddannelsessøgende er mindre end 55 pct. af den gennemsnitlige bruttoindkomst for samme gruppe i regionen.

 

 

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden