Omstridt præst står fast

Trods kritik fra både politikere og sin egen biskop står Ribe-præst fast på sine udtalelser om unge politikeres uegnethed. Ikke mindst hans udtalelse om kvinders røde læber er blevet kritiseret.

Sognepræst Uffe Vestergaard Pedersen skrev et debatindlæg i Morgenavsien Jyllands-Posten om de unge politikere, som efter hans mening slet ikke har erfaring nok til at være i Folketinget eller i regering. Men hans synspunkt om alder er druknet i forargelse over, hvad der opfattes som kvindeforagtende formuleringer:

"Der er gået ?X-Factor? i politikken. Smukke unge kvinder, to af de rømmede fra SF, forførende øjne som en Astrid Krag og flere til. Hvem kan ikke fornemme det helt ned i tæerne? Læber med rødt, som enhver rigtig mand ved, hvad kan bruges til."

En af de unge politikere, Gry Möger Poulsen, som er landsformand for Socialistisk Folkepartis Ungdom, SFU, afviser fuldstændig, at præsten har ret i sin kritik af politikernes ungdom. Og i et debatindlæg i Ekstra Bladet under overskriften "Så er fanden løs i Vester Vested" skriver hun:

"Kom nu! Siden hvornår har en 35-års fødselsdag i sig selvværet garanten for, man havde noget fornuftigt at sige? Det er da en gevinst for et politisk system, at både unge og ældre - og dem midt imellem - vil bidrage med hver deres sæt af hverdagserfaringer."

Men Uffe Vestergaard Poulsen står i et interview med TV SYD ved både indhold og form på sit indlæg. Til trods for, at også hans biskop Elisabeth Dons Christensen har kritiseret ham direkte i en telefonsamtale om indlægget.