Onsdagens overblik: Oversvømmelser truer

Det kraftige blæsevejr har presset store mængder vand ind i de indre danske farvande. Der er frygt for oversvømmelser omkring Sønderborg, Aabenraa, Haderslev og Kolding i løbet af eftermiddagen. Flere steder udleveres sandsække til borgerne for at forhindre vandet i at trække ind i huse og kældre.

I dag må man ikke længere fyre sit nytårskrudt af. Det skulle være sket i går. 

Nattens blæst har ikke medført større skader, som har involveret de to lokale politikredse. Der er dog væltet enkelte træer og blæst tagsten ned.

Blæsten mærkes onsdag morgen på Alssundbroen i begge retninger. Bilister, der skal til Sjælland, kan forvente kø og forsinkelser, da Storebæltsbroen er lukket på grund af kraftig vind frem til klokken 11.

Det blæsende vejr præger også trafikken til søs. Alslinjen, der sejler mellem Fynshav og Bøjden, har indstillet sejladsen. Færgen Bitten, der sejler mellem Ballebro i Jylland og Hardeshøj på Nordals, indstillede ved middagstid sejladsen som følge af vejret.

Ifølge DMI bliver vejret i Syd- og Sønderjylland mest tørt med nogen eller en del sol. Temperaturerne ligger mellem 2 og 5 graders varme. Vinden aftager yderligere og bliver efterhånden let til frisk fra nord og nordvest.

Ved 14-15-tiden er der fare for oversvømmelser i byerne ud til Lillebælt. Der er varslet mellem 120 og 160 centimeter vandstand over daglig vande langs den jyske østkyst fra Horsens i nord til Sønderborg i syd.

Tak, fordi du læste med.

Venlig hilsen
Ernst Møller