TV der bevæger dig

Op mod 70 procent af svinebesætninger har husdyr-MRSA

01:08

1 af 2

Screening af landets svinebesætninger viser, at svine-MRSA florerer i op mod 70 procent af dem, siger minister.

Udbredelsen af svine-MRSA i de danske svinebesætninger er "meget, meget alvorlig".

Sådan lød det fra fødevareminister Dan Jørgensen (S) på et samråd om MRSA i Folketinget.

Her forklarede Dan Jørgensen, at regeringen i øjeblikket afventer en ekspertgruppe, der i slutningen af november vil komme med anbefalinger til, hvad man skal stille op med MRSA.

Og i den forbindelse nævnte Dan Jørgensen et foreløbigt resultat af screeningen af svinebesætningerne, som indgår i eksperternes arbejde.

- Ekspertgruppen vil inddrage resultater fra den igangværende screening af besætninger for MRSA. Vi afventer stadig resultatet, men vi må allerede nu forberede os på, at der desværre vil være en stigning at identificere på et sted formentlig over 50 procent og måske helt op til 70 procent af besætningerne, siger Dan Jørgensen.

- Og det er naturligvis meget, meget alvorligt, tilføjer han.

- I den forbindelse er det glædeligt, at erhvervet selv har taget initiativ til at halvere forbruget af bredspektret antibiotika, lyder det fra ministeren.

- Vi må indstille os på, at MRSA er af en sådan en karakter, at der næppe er nogle snuptagsløsninger, der kan løse det her fra den ene dag til den anden, uanset hvor mange penge man bruger, siger Dan Jørgensen.

En del af debatten på samrådet drejede sig blandt andet om, hvorvidt der er eksempler på, at selv helt små børn har været smittet med svine-MRSA. Og det er der, viser tal fra Sundhedsstyrelsen, som fødevareministeren refererede.

Helt nøjagtig 27 børn under et år har været smittet i perioden 2007 til 2013, oplyste Dan Jørgensen.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden