Opgiver sigtelse for brandstiftelse

Politiet i Vejle har opgivet sagen mod en 29-årig mand, som har været sigtet for at stå bag adskillige brand i en blok i Løget Høj i Vejle.

Den 29-årig mand anmeldte flere af brandene, som ramte den opgang, hvor han selv boede. Det førte til mistanke om, at han stod bag brandene.

Men nu har politiet opgivet sigtelsen på grund af manglende vidner og for dårlige tekniske beviser.

- Vi er kede af, at der ikke er kommet en afgørelse i sagen, fordi det kan betyde, at der stadig er en person i området, som har intentioner om at påsætte brande, siger udlejningschef Tommy Mølgaard til vafo.dk.

Ved brandene var der sat ild til lamper i opgangen, til reklamer i postkasser, cykler og andre brandbare ting. Ved ingen af brandene var der fare for menneskelig.

De mange påsatte brande skabte utryghed i boligkomplekset, og AAB valgte i februar at fremskynde et nyt låsesystem i kældrene og opgangene.

Systemet virkede, men svigtede en enkelt gang.- Ved den lejlighed havde den 29-årige påkaldt sig så megen opmærksomhed, at politiet anholdt ham og sigtede ham.

Den 29-årig er efterfølgende flyttet fra boligforeningen.

Fredag var der så en ny brand i Løget Høj. Denne gang var det adressen Løget Høj 19A, som blev ramt. Der var sat ild til papir og en sko i opgangen.

Branden blev tilsyneladende påsat efter en fest, og den adskiller sig også på andre punkter fra de brande, som hærgede omkring årsskiftet.

- Vi håber, at vi med dørtelefonerne har skærpet opmærksomheden i forhold til, hvem der kommer ind og ud af opgangen. Desværre er der endnu ikke opsat dørtelefoner i 19A, og derfor kan vi ikke se, hvem der har låst sig ind der, siger Tommy Mølgaard til vafo.dk.