Opgør om vennetjenester i Tønder Kommune

Tønders borgmester vil ikke finde sig i udokumenterede påstande fra DF-medlem om vennetjenester.

Det er Dansk Folkepartis byrådsmedlem Kinna Martinez-Dreesen, der har fået borgmesteren til at reagere. Under et kommunalbestyrelsesmøde torsdag aften stillede hun forslag om, at der gennemføres en uvildig undersøgelse af omfanget af vennetjenester i Tønder Kommune.

Hun begrundede forslaget med, at hun fra flere sider har hørt, at vennetjenester er meget udbredt blandt andet i forbindelse med anlægsopgaver. Forslaget fik kun støtte fra Dansk Folkeparti.

Laurids Rudebeck (V) kræver nu, at Kinna Martinez-Dreesen kommer med dokumentation for påstandene.

Kriminel anklage

- Uden nogen som helst form for dokumentation har Kinna Martinez-Dreesen rettet meget alvorlige beskyldninger både mod unavngivne embedsmænd i administrationen og unavngivne politikere. Ja, hun har faktisk anklaget dem for at være kriminelle, siger borgmesteren.

- Det vil jeg ikke finde mig i. Jeg forlanger, at Kinna Martinez-Dreesen straks dokumenterer sine anklager og kommer frem med noget konkret. Ellers må hun trække beskyldningerne tilbage og komme med en undskyldning, tilføjer Laurids Rudebeck.

Borgmesteren truer med at "tage andre skridt", hvis Kinna Martinez-Dreesen ikke opfylder kravet om dokumentation.

Står fast

Kinna Martinez-Dreesen siger til Danske Kommuner, at hun ikke umiddelbart agter at trække sine beskyldninger tilbage. Samtidig erkender Kinna Martinez-Dreesen, at hun ikke har den dokumentation, som borgmesteren efterlyser. For de pågældende har henvendt sig til hende anonymt.

- Jeg vil nu straks forsøge at få nogle af dem til at stå frem. Jeg har fået flere henvendelser fra blandt andet håndværksmestre og andre aktører, som er blevet blacklistede. De har ikke fået arbejde i kommunen, fordi de har stillet spørgsmålstegn ved den måde, som tingene foregår på, siger hun.

På spørgsmålet, hvor mange henvendelser hun har fået af den art, svarer hun, at det drejer sig om 15 forskellige.