Opgørets dag i omstridt energiselskab

Tirsdag eftermiddag mødes repræsentantskabet i energiselskabet Ewii med både mistillidsvotum og valg af ny formand på dagsordenen.

Tirsdag eftermiddag vil sommerens dramatiske begivenheder på ledelsesgangen i trekantområdets store energiselskab Ewii blive drøftet, når de 120 medlemmer af repræsentantskabet mødes for bl.a. at vælge en ny formand for selskabets bestyrelse.

Kraftig kritik fik den 12. juli Middelfarts borgmester Steen Dahlstrøm, (S), til at trække sig fra formandsposten efter 18 år.

Kritikken gik på bestyrelsens og især formandens håndtering af fyringen af Ewiis tidligere adm. direktør Knud Steen Larsen, ligesom en række af selskabets repræsentantskabsmedlemmer har kritiseret, at bestyrelsen lod Knud Steen Larsen egenrådigt styre den store forsyningsvirksomhed.

Den tilbageværende bestyrelse i Ewii har valgt at pege på den erfarne og tidligere Elsam-direktør, 65-årige Jørn Limann, fra Fredericia.

- Jeg tror, at jeg er den rigtige formand. I første omgang skal vi have bragt selskabets renommé på ret køl igen. Der har været både hele og halve usandheder, og der har været berettigede kritikpunkter. Det tager vi fat i, sagde Jørn Limann til TV SYD i sidste uge. 

quote

Jeg tror, at jeg er den rigtige formand. I første omgang skal vi have bragt selskabets renommé på ret køl igen.

Jørn Limann, bestyrelsens kandidat til formandsposten i Ewii.

Selskabet er gennem de senere år kritiseret for udenomsprojekter som stadionsponsorater i Odense og andre udgifter, som ikke har haft med kerneforretningen at gøre – nemlig at levere varme, el og vand til forbrugerne i Middelfart, Fredericia, Vejle, Kolding og Vejen kommuner.

Jørn Limann betragter sig selv som en overgangsfigur, hvis han vælges som ny bestyrelsesformand. Han regner med, at repræsentantskabet om halvandet år vil vælge hans afløser.