Ophedet debat om BIOS i regionsrådssalen

Karsten Hønge fra SF fik mandag lov til at udtræde af regionsrådet i Syddanmark. Men først efter en til tider ophidset debat om BIOS. En debat, hvor tonen var hård og uforsonlig, rapporterer TV SYDs reporter i Regionshuset.

Karsten Hønge fik dog først overrakt en buket. Han forlader regionsrådet, fordi han er valgt til Folketinget.

- Jeg konstaterer, at der hverken er tidsler eller kødædende planter i buketten. Og tak for det, sagde han, inden han leverede endnu en bredside mod BIOS.

Kritik, som især udvalgsformand Thyge Nielsen (V) svarede igen på. I en tone, som han egentlig ikke bryder sig om.

- Bidske hunde må ikke have sart skind. Og jeg er en bidsk hund, sagde Karsten Hønge i regionsrådets møde.

Karsten Hønge blev beskyldt for at have modarbejdet aftalen med hollandske BIOS ? blot fire dage efter, at SF havde stemt for aftalen.

Han blev også beskyldt for at have sagt, at han ikke ville ?søge arbejde i et hollandsk taxa-firma?.

Thyge Nielsen sagde på mødet i regionsrådet, at BIOS fåpr en hård start. Men han er overbevist om, at både overenskomt og arbejdsmiljø bliver overholdt.

Det bekræftede BIOS Danmarks direktør, Morten Hansen, i TV SYD kl. 19,30.

- Overenskomsten siger 7½ vagt pr. måned, men BIOS-redderne får 10½ vagt pr. måned i september. Det kan de vist godt klare, sagde Thyge Nielsen.

Han afviste også, at brugen af tyske reddere er et problem.

- BIOS har vist, at de tyske reddere kan lære dansk på fire, otte eller 12 uger. Men hvis vi skal uddanne danske reddere tager det 3½ år. Så det er da vist en god ide.

Søndag kunne TV SYD fortælle, at Karsten Hønge har modtaget 10.000 kr. til sin valgkamp til Folketinget fra Reddernes Landsklub. En forening som udelukkende tæller Falck-reddere.