Opråb fra borgmester: Hjælp med at skaffe boliger

466 studerende mangler en bolig i Kolding, og borgmester Jørn Pedersen opfordrer alle til at byde ind med ledige værelser, så de unge kan være klar til en god studiestart.

Der har været et boom af studerende de seneste år, og derfor er behovet for husly stort. Kolding Kommune har sat gang i byggeriet af flere ungdomsboliger, men de står først klar de kommende år, og der arbejdes på midlertidig indkvartering.

-I takt med at Kolding er blevet så populær og massiv en uddannelsesby, det nye universitet åbner og vi samler mange uddannelser i campus midt i byen, har vi brug for alle gode kræfter for at sikre de studerende tag over hovedet. Så alle, der har værelser til udlejning, må gerne hjælpe til?, opfordrer borgmester Jørn Pedersen.

Århus og København har i en årrække manglet ungdomsboliger, og nu rammer storbyproblemerne også Kolding, fordi det er blevet så populært at læse i byen. På SDU er der blevet 600 flere studerende de seneste fire år, IBA melder om næsten 200 flere studerende alene i år, ligesom Designskolen og UC Syd er fyldt helt op.