Opskrifter til Jul fra Gram Slot 6

På grund af Håndbold-VM sendes sidste afsnit af Jul på Gram Slot allerede fredag. Men her er opskrifterne til programmet.

Gammeldags andesteg

  1. Elna Sørensens opskrift på Gammeldags andesteg:

Til 4 personer bruges en and på 3000 gram.

Anden tøes op, det tager et par dage i køleskabet. Renses for de sidste pigge og evt. blod.

Anden gnides ud - og indvendig med salt og peber og fyldes med æblebåde, gerne syrlige med skræl og svesker med sten.

Anden lægges i en bradepande med vand, brystet nedad. Sættes i en 200 grader varm ovn en ½ time hvorefter den vendes med brystet op og steger videre ca. 1½ time.

Med jævne mellemrum vædes anden med skyen fra bradepanden. Når anden er mør, er det bedst at lade den hvile ca. et kvarter før den parteres og anrettes.

Sylte af grisehoved

Elna Sørensens opskrift på Sylte af grisehoved.
Det grundigt rengjorte grisehoved koges i vand tilsat salt og suppevisk og evt. laurbærblade, det tager ca 3 timer, da det er af stor betydning at kødet er godt mørt og næsten falder fra benene.

Når kødet er pillet fra benene skæres det i små stykker.

Suppen sies og løg som er skåret i små tern gives et opkog i suppen. Løgene må gerne være lidt sprøde , med lidt ?bid ? i.

Kødet blandes i suppen med løgene og sylten smages til med salt og peber, hældes i en form eller skål og stilles koldt til næste dag, hvor sylten er klar til frokostbordet serveret med sennep, rødbeder og et stykke groft brød.