TV der bevæger dig

Opsving: Rekord i godstrafik over grænsen

5271 lastbiler kørte over grænsen i årets andet kvartal. Det er rekord i de 11 år, hvor lastbiltransportens brancheorganisation, ITD, har lavet grænsetællinger. Men tallene tyder også på kapacitets-problemer.

ITD noterer i sin nyeste opgørelse, at stigningen i trafik over grænsen skyldes udenlandske lastbiler.

- Vi hører p.t. om en meget stor travlhed på indenrigsmarkedet, og der er noget, der tyder på, at mange vælger at holde de danske lastbiler hjemme i Danmark for at sikre kapacitet til de nationale kørsler. I stedet er det især de østeuropæiske biler, der overtager den internationale godstrafik ind og ud af landet, forklarer ITD?s erhvervspolitiske, Poul Bruun.

- At det ikke er danskejede biler, der står for den aktuelle vækst i eksportkørslerne, er endnu et tegn på, at erhvervet oplever et akut behov for ekstrakapacitet. Det tyder på, at de danske transportvirksomheder ikke har flere ledige biler at tage af i deres egen flåde, siger Poul Bruun.

Kun 19 procent af de lastbiler, der passerer de danske grænser, er danske. Sidste år i samme kvartal var andelen 23 procent. I den sydgående godstrafik ud og ind af Danmark er det nu blot 14 procent af lastbilerne, der er danske mod 19 procent i samme kvartal sidste år.

Det tolker ITD som et tegn på, at de danske vognmænd er ved at nå loftet for tilgængelig kapacitet.

 

 

Alle tal i ITDs undersøgelse

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden