Ordblinde Lea blev superstudent

22-årige Lea Thing fik i dag sat studenterhuen på med et snit på lige under 10. En flot præstation af Horsens-pigen - ikke mindst fordi Lea altid har været ordblind.

Siden hun var helt lille havde skolen været en kamp for Lea Thing. Hun nåede at gå på tre folkeskoler, to efterskoler og gymnasiet, uden at finde sig til rette, hverken fagligt eller socialt.

Testet for ordblindhed

Men på Horsens HF & VUC fik hun taget en test for ordblindhed og stillet diagnosen ADHD, og det ændrede alt. Lea Thing fik stillet it-værktøjer til sin rådighed og sammen med lærernes støtte udviklede hun sig til at blive en af de dygtigste i klassen. Derfor var det også hendes lærer og mentor, Birgitte Schwarz Hansen, der satte huen på hovedet af hende efter den sidste eksamen.

Den 22-årige Horsens-pige drømmer nu om at komme ind og studere nanoteknologi på Aarhus Universitet og herefter tage en kandidatgrad i neuroscience på et universitet i den kinesiske hovedstad, Beijing

Godt jeg kom videre

- Det der gør mig allermest glad, er alle de udfordringer jeg har besejret undervejs. Jeg kan nu se tilbage og tænke "godt jeg kom videre!", siger

Lea Thing.

Leas ordblindhed blev først opdaget, da hun kom på HF. Folkeskolerne anerkender ikke rigtig problemet, mener bestyrelsesmedlem i Ordblindeforeningen, Carsten Hansen, Kliplev.

Se indslaget i TV SYD Nyhederne kl. 19:30.