Ordkrigen om grænsen optrappes

Dansk Folkeparti opfordrer europæerne til at tage på sommerferie i Grækenland fremfor Tyskland.

Dansk Folkepartis EU-parlamentariker, Morten Messerschmidt, puster nu til ilden i grænsestriden mellem Danmark og Tyskland.

Samme dag som Danmark indfører den skærpede grænsekontrol, opfordrer Morten Messerschmidt europæerne til at droppe ferierejser til Tyskland. Tag i stedet til Grækenland, lyder det fra EU-parlamentarikeren.

Opfordringen kommer, efter at Hessens europaminister, Jörg-Uwe Hahn, har opfordret tyske turister til at droppe Danmark som ferieland.

Tyskland bør mærke konsekvensen for deres hysteriske tilgang til sagen om øget grænsekontrol, mener Morten Messerschmidt.

- Det kan ikke være rigtigt, at forskellige tyske politikere skal gøre sig til dommere over, hvorledes Danmark opfører sig inden for Schengensamarbejdet, uden at det får konsekvenser.

Boykot Tyskland

- Desuden er Grækenland i en massiv krise og turisttilgang er en af de eneste måder, hvorpå de kan genoprette en sund økonomi, siger Morten Messerschmidt og fortsætter:

- Derfor opfordrer jeg nu alle europæere til at boykotte Tyskland som feriedestination og bruge pengene i Grækenland i stedet. Det ville sende et signal til Tyskland om, at der er grænser for, hvor meget de kan bestemme i andre EU-lande.

I forvejen ventes Morten Messerschmidts partiformand, Pia Kjærsgaard, også i år at holde sommerferien i sit hus på den græske ø Santorini sammen med ægtefællen, Henrik Thorup.

Slesvig-Holstens økonomi- og transportminister, Jost de Jager, har senest kritiseret sin landsmands opfordring med henvisning til, at det er "populisme".

Jost de Jager deltog tirsdag i det første møde i en ny dansk-tysk transportkommission sammen med blandt andre den danske transportminister, Hans Christian Schmidt (V), og regionsrådsformand Carl Holst (V) i Tønder.

Og den slesvig-holstenske minister bed ikke mærke i nogen forandring, da han kørte over grænsen nordpå.