Orlov til ministre kan give Peter Christensen lyn-comeback på tinge

Fire ud af fem Venstre-Folketingsmedlemmer i Sydjyllands Storkreds blev søndag ministre. En Venstre-regering med mange Folketingsmedlemmer blandt ministrene får nu gang i spekulationer om, at ministre med sæde i tinget søger orlov, så suppleanter kan rykke ind i Folketingsgruppen.

Det vil i Sydjyllands Storkreds betyde, at Peter Christensen, der ikke opnåede valg i Aabenraa-kredsen, ville kunne gøre hurtigt comeback.

Venstres suppleanter i storkredsen er Hans Chr. Thoning, Varde, Jens Ejner Christensen, Vejle, Peter Christensen, Aabenraa og Susanne Linnet, Tønder, i nævnte rækkefølge.

Det er DRs politiske analytiker Ask Rostrup, der på Twitter har sat gang i spekulationerne, som ingen Venstre-folk dog har kommenteret.

Orlov fra Folketinget til ministre er anvendt af De Radikale under Poul Nyrup Rasmussens periode som statsminister, hvor der på et tidspunkt var tre ud af otte radikale folketingsmedlemmer, der samtidig havde ministerposter.

I Venstres nyvalgte gruppe er 16 ud af 34 medlemmer efter i dag ministre, hvilket dræner Folketingsgruppen for arbejdskraft.

Metoden er dog blevet kritiseret, fordi staten får øgede lønudgifter, og fordi vælgerne ikke bliver repræsenteret i Folketinget af de politikere, som har fået flest stemmer.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.