TV der bevæger dig

Otte færdselsuheld måske på grund af vandmangel

På under fire timer er der sket fire færdselsuheld i Syd- og Sønderjyllands politikreds. Det høje antal skyldes måske varmen Foto: Ida Marie Odgaard, Scanpix

Syd- og Sønderjyllands Politi kan på bare fire timer registrere otte færdselsuheld, og det skyldes måske varmen, fortæller politiet.

 Siden klokken 14.46 er der sket otte færdselsuheld i Syd- og Sønderjyllands politikreds, og to af dem er alvorlige. 

- Det er lidt i overkanten. Vi kan ikke sige, at det her skyldes varmen, men man ved, at folk, der er dehydreret, ikke tænker helt lige så hurtigt, fortæller Erik Lindholdt, der er vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi. 

Vi kan ikke sige, at det her skyldes varmen, men man ved, at folk, der er dehydreret, ikke tænker helt lige så hurtigt.

Erik Lindholdt, vagthavende, Syd- og Sønderjyllands Politi

Klokken 16.59 skete der blandt andet et uheld i Augustenborg, hvor en udenlandsk varebil ikke overholdt sin vigepligt og kørte direkte ind i en motorcyklist. Vagthavende oplyser, at motorcyklisten er kommet alvorligt til skade. Han er overført til Odense Universitetshospital, og klokken 22 fredag aften oplyser vagthavende, at han nu er kritisk tilstand. 

Tidligere på dagen omkring klokken 14.46 kom en 20-årig kvinde til skade ved et uheld i Bolderslev. Hun kom formentligt kørende med høj fart og påkørte en lad på en traktor, og hele den ene side blev revet op. 

- Kvinden er chokeret, men hun slap med lette knubs, og det er utrolig heldigt, fortæller vagthavende. 

Syd- og Sønderjyllands Politi opfordrer bilister til at drikke nok i varmen. 

- Tag en flaske vand med, hvis du skal ud at køre og så husk at tænde klimaænlægget, hvis der er sådan et i bilen, understreger Erik Lindholdt. 

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu