Otte personer fremstilles i grundlovsforhør efter større narkoaktion

Otte personer fremstilles torsdag i grundlovsforhør sigtet for narkohandel. De otte personer blev anholdt onsdag efter en større politiaktion i Kolding og Aarhus.

Særlig Efterforskning Vest og Østjyllands Politi fremstiller torsdag fra kl. 8.15 otte personer i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. 

Alle er sigtet for narkohandel i forbindelse med en større narkoaktion i går, hvor i alt 11 personer blev anholdt.

De personer, som ikke fremstilles, er fortsat sigtet i sagen. 

Da anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre i dagens grundlovsforhør, ønsker politiet ikke at oplyse yderligere. 

Onsdag fortalte Østjyllands Politi, at der var gennemført en større aktion mod omfattende handel med hash. Aktionen var rettet mod bandemiljøet i Aarhus.

- I forbindelse med indsatsen beslaglagde politiet to millioner danske kroner i kontanter og 15.000 euro samt en enkelt personbil. 

- Der blev desuden fundet 14 kilo hash. Under efterforskningen af narkoorganisationen har SEV (Særlig Efterforskning Vest. red.) samarbejdet med politiet i henholdsvis Holland, Sverige og Guardia Civil i Spanien, skrev politiet onsdag.

Anholdelserne onsdag er en fortsættelse af en længerevarende efterforskning og del af et større sagskompleks.

- Med dagens aktion har vi taget endnu et skridt mod at optrevle en stor international narkoorganisation, som har indført store mængder narkotika til Danmark.

- Vi fortsætter vores indsats, og jeg kan ikke afvise, at der kommer yderligere anholdelser i sagen, skrev politiinspektør Brian Olsen onsdag.