TV der bevæger dig

Outrup hylder deres kendte kunstner

02:06

Foto: TV SYD Foto: TV SYD

1 af 2

Søndag er en helt særlig dag for beboerne i Outrup ved Varde. De hylder kunstneren og hjemmefødningen Otto Frello.

Beboerne i Outrup fyldte gaderne for at fejre en helt særlig kendis. Maleren og kunstneren Otto Frello, der fik sit første kunstneriske gennembrud i Varde, fylder nemlig 90 år. Og sådan en begivenhed kommer ikke til den lille by hver dag:

-Der er jo ikke så mange kendte mennesker i Outrup, fortæller en af arrangørerne, Leif Jessen, til TV SYD. Han håber, at arrangementet kan være med til at sætte Outrup på Danmarkskortet.

Otto Frello tegnede sine første skitser i sit barndomshjem i Outrup. Men han begyndte først at male i 1973, og først som 65-årig blev hans maleri kendt og omtalt. Her valgte Varde Museum nemlig at udstille hans værker:

-Han kommer måske nok fra lille Outrup, men han har været udstyret med et kreativt overskud, og det har givet sig udslag i stort set alt, hvad han har rørt ved, siger museumsinspektør ved varde Museum, John Jensen, til TV SYD.

OttoFrello har også fået international anerkendelse. I 2004 vandt han den europæiske science fiction kunstpris ?Eurocon 2004 Award? i Bulgarien

Han er blandt andet kendt for sine realistiske, detaljerige malerier fra København, hvis motiver ofte har udgangspunkt i hans eget, fredede hus fra 1797, hvor han lader nutidsmennesker optræde i miljøer fra forgangne århundreder.

Otto Frello bor i dag i København.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden