Ove sender en stor ros afsted til akutberedskabet

I mandags fik Ove Brødsgaards ven det så dårligt, at der måttes ringes efter en ambulance. Selvom det ikke er nogen lykkelig historie, er Ove meget tilfreds med akutberedskabets håndtering.

Stressede sygeplejersker, lange responstider og man kunne næsten blive ved. For det er langt fra sjældent, at sundhedsvæsenet møder kritik.

Men nu kommer her en positiv historie om akutberedskabet. Det er Ove Brødsgaard, der bor i Bramming, og han sender en stor ros afsted.

Sidste mandag begyndte hans dag anderledes end normalt. Han havde ægteparret Bente Klem og Benny Kristensen sovende i sit hus, da Benny Kristensen pludseligt blev dårlig. Meget dårlig.

- Jeg står op ved halv syv-tiden, og så skal jeg til at tage tøj på, da Bente spørger, om jeg ikke kan hjælpe, siger Ove Brødsgaard til TV SYD. 

Det var lige her på sengen Ove Brødsgaards ven, Benny Kristensen, lå, da han fik det meget dårligt mandag. 
Det var lige her på sengen Ove Brødsgaards ven, Benny Kristensen, lå, da han fik det meget dårligt mandag. 

Lykkelige for indsatsen

Klokken 6.50 bliver der tastet 1-1-2 på telefonen, og 10 minutter efter holder der en ambulance i indkørslen. Efter yderligere 10 minutter ankommer en lægebil til stedet, og den er kørt fra Esbjerg.

quote

Selvom det har været hårdt, har vi været meget glade for det arbejde, personalet har lavet. 

Bente Klem, pensionist, Bjæverskov

Sundhedspersonalet beslutter, at Benny Kristensen skal med en helikopter til Odense Universitetshospital.

Halvanden time efter den første opringning, lander helikopteren ved universitetshospitalet, og ud af den tid har Benny Kristensen været under behandling af sundhedsfagligt personale i én time og 20 minutter.

- Selvom det har været hårdt, har vi været meget glade for det arbejde, personalet har lavet, siger Benny Kristensens kone, Bente Klem, og hun uddyber: 

- De har været meget effektive og meget professionelle i måden, de har været på.

Ove Brødsgaard deler samme begejstring for personalets måde at håndtere situationen på. 

- Sundhedspersonalet har været fantastisk dygtige og yderst professionelle, understreger Ove Brødsgaard.

Benny Kristensen blev indlagt på Odense Universitetshospital traumeafdeling og har været i koma indtil i går, hvor han blev vækket.