Over Jerstal vil være årets landsby – følger med den digitale udvikling

Sammen med to andre byer er Over Jerstal med i opløbet om at blive årets landsby.

De er spændte og klar i Over Jerstal i dag. Dommerkomitéen fra Landdistrikternes fællesråd kommer på besøg i den nominerede landsby.

- Vi har været i gang med forberedelser den sidste måneds tid til i dag, siger Kim Skjønnemand, formand i Jerstal Borgerforening, til TV SYD.

Temaet for årets konkurrence er digitale påfund i landsbyerne. Her har Over Jerstal mange ting at byde på. Blandt andet fibernet, wifi i byen hal og lokale Facebook-grupper for byens indbyggere. Og især Facebook-grupperne er vigtige for byen.

- De betyder mere, end man lige tror. Vi har ingen butikker og sporten er død, så man mødes ikke mere på samme måde. Men på Facebook har vi et andet sted at mødes og kommunikere, siger Kim Skjønnemand og fortsætter

- Det er jo en anden måde at mødes på, og om det så er godt eller skidt, kan man diskutere. Folk oppe i årene vil måske foretrækker at mødes face-to-face, men sådan er verden ikke længere. Derfor følger vi med og får det bedste ud af situationen.

Dommerkomitéen besøger i dag byen hvor de får et oplæg om byens mange digitale tiltag. Baghefter får de en rundvisning for at se byen og dens nye bypark.

- Bypark er det nye sted, hvor vi mødes, siger Kim Skjønnemand.