Overblik: Fjerde bombealarm i landsdelen på seks måneder

Det er langt fra første gang, en bombetrussel kræver politiets fulde opmærksomhed. Fire gange er det sket indenfor det seneste halve år.

Hvad har Forum Horsens, Urbanskolen i Esbjerg, Sønderborg Lufthavn og rådhuset samt politistationen i Aabenraa til fælles? De har alle været lukket i flere timer som følge af en bombealarm. Senest altså Forum Horsens, som torsdag aften blev gennemgået af politi og bomberyddere.

Du kan her se, hvordan det forløb med de fire seneste bombetrusler.

  • 6. november 2015: Efter fundet af en mistænkelig pakke blev lufthanen i Sønderborg ryddet. Pakken blev fundet i ankomsthallen klokken 15.42. I fire timer arbejdede politiet på stedet, hvor både bomberyddere og Rullemarie blev tilkaldt. Flere fly måtte omdirigeres, mens enkelte afgange blev aflyst.Indholdet af den mistænkelige pakke viste sig at være en pakke sønderjyske pølser købt i Kvickly i Tønder.

 

  • 27. januar 2016: Klokken 13.29 blev en bombetrussel indtelefoneret mod både politistationen og rådhuset i Aabenraa. Bombehunde afsøgte i flere timer området, og arbejdet resulterede i at flere veje blev spærret. Samme dag skulle byrødderne mødes til byrådsmøde på rådhuset. Mødet blev flyttet til lokaler andetsteds i byen. Der var ingen bombe på hverken rådhus eller politistationen.
    Det viste sig at være en 14-årig dreng, der stod bag bombetruslen. Drengen var på daværende tidspunkt under den kriminelle lavalder, og han kunne derfor ikke straffes.

 

  • 10. marts 2016: Der bliver indtelefoneret en bombetrussel mod Urbanskolen i Esbjerg. Politiet undersøgte sammen med bombehunde og bomberyddere skolens afdeling på Søndervang 18 i Esbjerg og afdelingen i Danmarksgade, der begge blev lukket ned i adskillige timer. Desuden blev flere veje omkring de to afdelinger af skolen spærret. Børnene blev evakueret, og næste morgen blev lærerne instrueret af en psykolog til at håndtere børnene og oplevelsen dagen derpå. Der var ingen bombe på Urbanskolen i Esbjerg.

 

  •  24. marts 2016: 2000 mennesker, der deltager til et musikarrangement i Forum Horsens, bliver evakueret, efter en bombetrussel bliver indtelefoneret mod kulturhuset omkring klokken 17.50: ”Bombe. Forum Horsens. Bombe,” lød beskeden. Deltagerne blev flyttet til andre lokaler, mens politiet med bombehunde brugte fire timer på at finkæmpe Forum Horsens. Der blev heller ikke her fundet nogen bombe – der var altså igen tale om falsk alarm.