Overblik: Flygtninge-ugen dag for dag

Den seneste uge har flygtninge i den grad været på dagsordenen i Syd- og Sønderjylland. Politiet har løbende orienteret om situationen. Vi har samlet overblikket.

Mandag den 7. september:

Et tog med cirka 100 flygtninge og migranter ankommer om morgenen til Padborg. I forbindelse med en kontrol af et tog, anvender en betjent peberspray mod en rejsende, fordi betjenten mener, at presset mod blandt andet en kvinde med børn blev for stort.

Tirsdag den 8. september:

I løbet af natten registrerer politiet kun et mindre antal udlændinge ved grænsen. Politiet vurderer at de inden for det seneste døgn har truffet mellem 275 og 285 udlændinge. Den første gruppe udlændinge bliver sendt tilbage til Tyskland, fordi de ikke søger asyl i Danmark og derfor opholder sig ulovligt i landet. Gruppen bestod af cirka 20 mennesker. Klokken 18 er der cirka ankommet 225 udlændinge yderligere udlændinge til Padborg Station.

Onsdag den 9. september:

I løbet af natten er ankommet cirka 100 udlændinge, og politiet melder om en rolig nat. Klokken 10.30 forlader 300 personer Frøslev-Padborg Skole og bevæger sig nordpå af Sønderjyske Motorvej. Samtidig nægter en gruppe på cirka 20 personer at forlade perronen på Padborg Station. I løbet af dagen vendte flere grupper om og tog tilbage til Frøslev. Resten forlod motorvejen ved Rødekro, hvor politiet tabte kontakten til dem.

Torsdag den 10. september:

Syd- og Sønderjyllands Politi gennemgår seks tog på stationen i Padborg. De træffer 275 udlændinge, men Kun syv ønsker at søge asyl i Danmark.

Fredag den 11. september:

Fra torsdag aften og et døgn frem ankommer der 1.014 udlændinge. 18 søger asyl og ingen ønsker humanitær bistand.

Lørdag den 12. september:

Politiet møder 225 rejsende udlændinge. Tre søger asyl og ingen ønsker humanitær bistand.

Fra mandag til lørdag:

Politiet har i løbet af ugen truffet cirka 2.100 flygtninge i området omkring den danske grænse. Lørdag meddeler de, at de ikke længere vil orientere pressen om udviklingen med den begrundelse, at deres tal ikke er præcise nok. Et fåtal af flygtningene søger om asyl.