Overblik: Så mange partihoppere er der i Syd- og Sønderjylland

Siden sidste kommunalvalg har 15 byrådsmedlemmer i Syd- og Sønderjylland skiftet fra et parti til et andet. Se hvem og hvor her.

15 gange siden sidste valg har et byrådsmedlem i Syd- og Sønderjylland sagt farvel og tak til sit parti. Seneste skift er sket i Tønder, hvor Henrik Møller torsdag meddelte sit skifte fra SF til Alternativet.

I de fleste tilfælde har lokalpolitikerne søgt mod et nyt parti, men flere er også blevet løsgængere eller har startet deres eget parti. For eksempel Christa Mavis Laursen, hun gik fra Socialdemokratiet til at være løsgænger, og efter det stiftede hun sit eget parti Borgernes Parti.

Esbjerg er det byråd, der har haft flest partihoppere siddende. Her har fire medlemmer meldt sig ud af et parti. Blandt andet blev Freddie H. Madsen i 2013 valgt for Dansk Folkeparti, men kort tid efter valget valgte han sammen sin søn Kim Madsen at blive løsgænger. Efter en tid som løsgængere stiftede de Liberalt Folkeparti. 

På kortet herunder kan du klikke dig rundt og se alle partihoppere i Syd- og Sønderjylland.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.