Overhalingsforbud forsinket: Ingen skilte

Travle lastbilchauffører får lov at overhale en måned mere. Skiltene, som skal markere overhalingsforbud fra Kolding til grænsen er forsinket. De leveres først til jul.

Området, hvor elefant-væddeløb bliver forbud, er udvidet i torsdag. Nu bliver lastbiloverhaliner forbudt fra grænsen og til Aalborg.

Til gengæld bliver tidsrummet mindre. De nye forbud gælder kun i myldretiden - fra kl. 6 til 9 og fra kl. 15 til 18.

- Vi arbejder på sagen med skiltene, siger Henrik Ludvigsen fra Vejdirektoratet. De skulle gerne komme i løbet af kort tid. 

Måske bliver skiltene sat op inden jul. Ellers dukker de op mellem jul og nytår, siger Vejdirektoratet.

Også strækningen mellem Kolding og Vejle er undtaget. Fra Skærup til Kolding er skiltene ikke klar - så her må lastbilerne overhale hele døgnet.

Forbud udvidet

Det må de til gengæld ikke mellem Skærup og Vejle. Her er overhalingsforbuddet endda udvidet til at glæde hele døgnet. Det er på grund af vejarbejderne, som vil ramme den strækning de næste to år.

Den syddanske afdeling af Vejdiretorateet - Vejcentret i Middelfart - har ikke været så tidligt ud som kollegerne i det østjyske. Vejcentret i Skaderborg havde skiltene på plads mellem Vejle og Århus allerede torsdag den 1. december, hvor den nyt ordning trådte i kraft.