Oversvømmelse truer sommerhusområde

Grærup Fiskesø er gået over sine bredder

Mandag ved 17-tiden begyndte Beredskabstyrelsen fra Herning at pumpe vand væk Grærup Fiskesø. Søen er gået over sine bredder og vandet derfra trækker i retning af et sommerhusområde umiddelbart vest for søen. 

Ifølge indsatsleder på stedet, Niels Thomsen, Sydvestjysk Brandvæsen, står vejene i området Bjørnedalen, Søringen og Tranebærvej under vand, men der er ikke konstateret vand i nogle sommerhuse, og Beredskabstyrelsens indsats er forebyggende, siger Niels Thomsen til TV SYD:

- Her kl. 17 mandag er indtrængende vand i sommerhusene ikke et risikomoment, og vi forsøger at hindre noget, som kunne udvikle sig til et problem.

Beredskabstyrelsen har 16 værnepligtige, to lænsepumpecontainere, en kranvogn og to slangegrupper på stedet og ved 17-tiden mandag begyndte de at sænke vandstanden i sommerhusområdet ved at pumpe vandet fra Grærup Fiskesø til den nærliggende Langsø.

Tirsdag morgen vil styrelsen have pumpet 10.000 kubikmeter vand væk fra Fiskesøen, og dermed forventes vandstanden i sommerhusområdet at være under kontrol.